Vad är ett måste i din hudvårdsrutin

Sverige är ett av de länderna i EU som spenderar mest pengar på skönhetsprodukter. Ganska naturligt finns det då ett helt hav av hudvårds- och skönhetsprodukter vilket kan kännas skrämmande när du vill implementera en daglig hudvårdsrutin. Så vart ska du börja?

Dagkräm och solskyddsfaktor

En bra dagkräm återfuktar din hud och skapar en skyddande barriär. Vi skyddar vår hud mot kall och varm luft samt luftföroreningar. Precis som du inte har samma kläder på dig under sommaren och vintern ska du heller inte ha samma produkter. Det finns också olika krämer beroende på din hudtyp, om du är osäker kan du göra tester eller fråga en hudvårdsterapeut.

Även om vi i Sverige inte ser solen så mycket under vinterhalvåret är solskyddsfaktor för ansiktet ett måste. Varför då undrar du? För solens strålar får din hy att åldras och detta kan du förebygga genom att lägga in en solskyddsfaktor i din dagliga hudvårdsrutin. Så genom att använda solskyddsfaktor för ansiktet dagligen förebygger du rynkor och pigmentfläckar. Sedan är det alltid bra att skydda hela kroppen mot solen och inte bara ansiktet.