Handla ett mer hållbart mode

När det är dags att fylla på garderoben med nya kläder är det viktigt att försöka tänka hållbart. Idag är det allt fler som handlar kläder regelbundet och därför måste vi tänka på vår konsumtion.

Det finns däremot idag många modebutiker på webben som du kan vända dig till för att hitta mer klimatvänliga alternativ. Det finns mycket miljömedvetna märken inom mode som kan hittas på nätet.

Individen kan påverka

Först och främst när det kommer till att påverka modeindustrin är det du som konsument som kan välja vart du handlar. Om du vill göra något för miljön väljer du klimatkompenserande butiker eller företag som använder sig av återvunna material. Det absolut bästa är de butiker och aktörer som använder sig av etiska och organiska material.

Hållbart är snyggt

Det finns en opinion om att hållbara kläder ser ut som kläder vi hade på medeltiden. Men det är inte fallet. När du handlar kläder är det vanligt att tänka att organiskt och återvunnet är något dåligt. När du handlar något som är organiskt kan det vara allt från att det kommer ull från hållbara lammfarmer eller bomull som är vildvuxen. Oavsett vad är det viktigt att du som individ gör något för klimatet.