Ta hand om din hud vid rakning

Det är helt klart att en kvinna använder sig betydligt mer av hudvårdande produkter än vad en man gör. Även om männen blivit bättre på att ta hand om sin hud. Det som är vanligast är att ta hand om sin hud efter rakning.

Det kan slita oerhört på huden när man rakar sig. Beroende på hur du rakar dig. Att använda sig av rakkniv är ett bra sätt då det även tar med sig döda hudceller på knivens egg. Oavsett hur man rakar sig så är det viktigt med behandling av huden efter. Kolla in utbudet online på passande rakprodukter. Om du har ett stort skägg och bara rakar partier i ditt ansikte så smörj in dessa partier och se till att sköta om ditt skägg likaväl som du tar hand om ditt hår. Det finns idag skäggoljor som kan användas för att få ett mjukt och följsamt skägg.

Rakprodukter kan vara något som man får i present idag som man. Om du har dina favoriter så meddela detta till din familj och omgivning så de vet vad de ska köpa till dig i julklapp eller som födelsedagspresent. Du kanske slipper slipsen på farsdag i år och får produkter för din rakning i stället. Du kan med fördel skriva ner en önskelista på de saker som du har behov av. Det kan vara så att din rakkräm eller skäggolja håller på att ta slut där hemma. Då kan detta vara med på din lista över saker du önskar dig till jul eller födelsedag.