Historien om tennisarmbandet

En riktigt exklusiv klassiker är det så kallade tennisarmbandet, som även kallas rivierarmband. I sin enkelhet förser smycket bäraren med en svårslagen och unik gnistrande elegans. Detta tidlösa armband är ett smalt smycke med stenar, ursprungligen diamanter, längs med hela armbandet. Det många dock inte vet om är att det finns en historia bakom namnet.

Varför heter det tennisarmband?

Tennisturneringen US Open, som drar igång 29 augusti, är en höjdpunkt för flertalet tennisälskare. Turneringarna har under åren bjudit på oförglömliga historiska ögonblick, många i vilka Björn Borg varit huvudperson. I modesammanhang finns det dock ett klassiskt ögonblick, vilket är den händelse som har namngivit diamantarmbandet.

År 1987 deltar Chris Evert i US Open. Evert var ett amerikanskt tennisproffs och har vid tidpunkten vunnit turneringen hela sex gånger. Under tävlingen avbryter hon en pågående match mitt i spelet eftersom hon tappat sitt diamantsmycke. Hon börjar leta i gräset och efter ett par långa minuter hittar Evert det hon söker varefter de återupptar matchen igen.

Efter matchen får Chris Evert frågan om vad som hände under matchen, varpå hon förklarar att hon tappade sitt tennisarmband. Helt plötsligt hade det smala, glittrande diamantsmycket fått ett namn. Tennisarmband kan du hitta på nätet, om du precis som många andra letar efter en exklusiv och stilren accessoar.