Unisex accessoarer

Det fanns en tid då bara män bar byxor men tiden är sedan länge förbi och idag är unisexmode en stor grej. Här tar vi en snabb titt på några exempel av de bästa unisex accessoarerna på marknaden idag.

Solglasögon

Kanske det perfekta exemplet på en unisex accessoar är just solglasögon. Dessa kommer ju så klart i många olika varianter och medan en del kanske känns mer "maskulin" eller "feminin" råder det nog ingen tvekan om att många solglasögon är helt könsneutrala. Som så mycket annat kan man spendera tusentals kronor på ett par om man vill, men det är heller inte svårt att hitta ett par snygga men billiga solglasögon.

Scarfen

Ganska länge i modern tid var scarfen något man direkt förknippade med kvinnors mode, men idag är det minst lika moderiktigt och accepterat för män att bära en scarf. Och om man tänker efter är ju scarfen många gånger bara en lite annorlunda halsduk, och de har ju länge varit en del av mode för både kvinnor och män.

Kepsen

Den klassiska, moderna kepsen härstammar från 1940-talets USA och hade sin början som en sportatteralj. Det finns ju en bra anledning till varför den även är känt som basebollkeps. Med tiden har den dock gått bortom sin väldigt specifika början och nu kan man hitta kepsar som inte bara representerar basebollag utan praktiskt taget vad som helst.

Armbandet

När det kommer till smycken finns det väldigt mycket att hämta. Naturligtvis har män och kvinnor båda alltid haft ringar, även om det bara är som symboler för fölovning och vigsel, men arbanden kan vi i större utsträckning se som en modegrej. Och det är något vi kan se bland män likväl som kvinnor.