Rätt saker i sminkväskan

En accessoar som vi klär oss i varje dag är make up. Med den kan vi förklara vår stil, våra färger och framhäva våra främsta drag på bästa sätt. Men det betyder att du behöver ha rätt saker i sminkväskan!

Läpparna

En plutande mun eller en med lågmäld ton? Kanske det räcker med en snygg lipgloss i rosa nyans? Vad du väljer beror på humör, vad du gillar och vad du har planerat för dagen. För en kväll på dansgolvet passar glittriga läppar i starka toner, för en dag i soffan räcker läppsyl för att hålla läpparna återfuktade medan en dag på jobbet kräver en liten ton på munnen . I vilket fall som helst borde du inte begränsa dig till bara ett läppstift eller bara en lipgloss. 

Ögonen

Ögonskugga kan förvandla ansiktet och skapa en förförande blick, en vaken uppsyn eller lekfullhet. En ögonskuggspalett räcker gott och väl. De finns dem i regnbågens alla färger eller paletter som ligger inom ett viss färg och bjuder på flera nyanser. 

Mascara

En mascara kommer du långt med, kom bara ihåg att mascara är en färskvara. Den har inte lika lång livslängd som en ögonskugga eller läppsyl. Mascaran ska helst bytas ut var tredje månad. Gammal mascara klumpar sig på fransarna och kan vara en plats där bakterier frodas. Låna heller inte ut mascaran till någon, det kan sprida ögonsjukdomar. 

Foundation

Grunden i all make up är din foundation. Den ska matcha din hudton så nära som möjligt och blandas ut väl. Foundation finns som kräm, mousse och puder. Har du torr hud rekommenderar vi de flytande varianterna och de ska gärna innehålla mycket fukt och lite alkohol. Om du står i butiken och ska välja bland alla märken och toner, ska du ta en klick foundation på underarmen. Huden där är närmast i tjocklek och ton som ditt ansikte.