Moderna accessoarer

Mobilen har fått en oväntad roll i moderna samhället. Idag har många sina mobiler som ett sätt att smycka ut sig själv och uppvisa en identitet på samma sätt som traditionella accessoarer eller smycken gjort.

Under 90-talet var det mycket populärt att gå omkring med så kallade mobilsmycken. Detta var små prydnadsaker som hängde i mobiltelefonen. Det kunde vara allt ifrån olika smycken som såg ut som blommor eller symboler till små djur.

Idag är det lite anorlunda och du kan välja en stor mängd av unika och intressanta mobilskal. En del av dessa skal kan vara en samling av olika mönster medans andra tar bilder som cirkulerar på internet och gör ett mobilskal av dem. Dessa bilder är oftast så kallade "memes".

Något som är lite av det mer intressanta är till exempel Apples mobilklockor, mer kända som Apple Watch. Det finns redan några företag som försöker sig på att göra smartwatches, det vill säga android varianter av detta. En del av dem är bra medans andra är billiga. Det unika är att dessa klockor kombinerar en accessoar med en mobiltelefon.

När det kommer till mobilskal så finns det något annat spännande för den som har en lite större budget. 3D skrivare har idag blivit allt vanligare och det finns redan ritningar för olika saker, allt ifrån sporks till mobilskal eller mer avancerade saker. Nackdelen är att de tar lång tid för dem att bygga dessa saker men de finns.